23948sdkhjf

NCC uppför 58 radhus åt Ekeblad Bostad

NCC ska tillsammans med Ekeblad Bostad bygga totalt 58 bostadsrätter i radhus och parhus i Ystad, Kungälv och Skellefteå.

Det sammanlagda ordervärdet uppgår till runt 115 miljoner svenska kronor. NCC har sedan tidigare byggt ett par hundra bostäder åt Ekeblad Bostad på flera orter i Sverige.

– Tillsammans med NCC har vi hittills byggt cirka 200 radhus enligt samma grundmodell och ser fram emot att bygga många fler. Genom en standardiserad byggprocess, stark kostnadskontroll och ytsmart design har vi skapat ett uppskattat koncept, säger Henrik Ekeblad på Ekeblad Bostad.

Bostäderna byggs som radhus och parhus med bostadsrätter i storlekar från cirka 110–140 kvadratmeter fördelat på två eller tre våningar. NCC har tidigare byggt likartade radhus i bland annat Helsingborg, Halmstad, Laholm, Falkenberg och Åhus.

Projekten som NCC och Ekeblad Bostad nu ska genomföra är 25 radhuslägenheter i havsnära Nybrostrand i Ystad, 16 parhuslägenheter i Ytterby i Kungälv samt 17 par- och enbostadshus i Skellefteå.

Husen i Ystad kommer att ha putsad fasad och pulpettak medan de andra kommer ha lockpanel och bandtäckta plåttak. Invändigt kommer de vara snarlika.

Byggstart för husen i Ystad och Skellefteå är under hösten med en planerad inflyttning i slutet av 2021, medan de i Kungälv börjar byggas i vinter och beräknas klara 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093