23948sdkhjf

Infobric expanderar genom uppköp

Digitala leverantörer går ihop för säkrare och mer effektiva byggprojekt.

Infobric är ett av Nordens största SaaS-bolag med tjänster för socialt hållbara och resurseffektiva arbetsplatser. Företaget  har under de senaste åren förvärvat flera bolag.

Nu växer koncernen ytterligare genom förvärv av BuildSafe och EquipmentLoop och tar nästa kliv i att accelerera digitaliseringen i byggbranschen.

Infobric utvecklar system för bland annat närvarokontroll och access på byggarbetsplatsen och har under de senaste åren gjort en kraftig tillväxtresa såväl organiskt som genom förvärv.

Sedan tidigare äger bolaget även TelliQ, Tempus och Blastmanager.

Nu växer koncernen med ytterligare två svenska bolag, BuildSafe, som utvecklar digitala tjänster där byggprojektet rapporterar, åtgärdar och analyserar risker och störningsmoment i produktionen, samt EquipmentLoop, som tillhandahåller en digital plattform som hjälper byggentreprenörer att hålla reda på maskiner och verktyg på arbetsplatsen.

Genom sammanslagningen med BuildSafe och EquipmentLoop breddas tjänsteerbjudandet ytterligare. 

BuildSafe och EquipmentLoop förstärker vårt erbjudande av tjänster. Syftet är att maximera nyttan av våra verktyg där vi bidrar till ett datadrivet och transparent hållbarhetsarbete samtidigt som vi förenklar vardagen för våra kunder, säger Dan Friberg, VD och koncernchef för Infobric Group. 

Grundarna i BuildSafe och EquipmentLoop kvarstår som ledning i bolagen och går in som delägare i Infobric Group. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079