23948sdkhjf

Prestigeorder till Lövångers Bygg

Lövångers Bygg, svensk tillverkare i Sverige av byggsatser för garage, maskinhallar och stall, får prestigefylld order från Climeon.

Det globala och börsnoterade miljöföretaget väljer Lövångers Bygg som leverantör av byggnader till ett av de Climeon-kraftverk som byggs på Island.

Climeon, som är ett produktbolag inom energiteknik, har utvecklat en skalbar produkt som omvandlar lågtempererad spillvärme eller geotermisk värme till ren elektricitet.

Climeon-systemen kräver dock ett gediget skalskydd som skyddar kraftverken från väder och vind, vilket medfört att man letat efter en leverantör som kunde leverera lättmonterade och hållbara byggnader som kan smälta in fint i den isländska miljön. ­­

Jonas Sjölin, vd på Lövångers Bygg:
– Våra produkter passade dem väl då vi tillverkar en av marknadens mest lättmonterade och hållbara byggnader i trä. I deras fall har byggnaden dessutom utrustats med en fasadpanel som har extra hög hållbarhet. Byggnaden blir då näst intill underhållsfri och kommer efter något år att få en silvergrå yta och smälta fint in i den isländska naturen.

Den första byggnaden har nu tillverkats och levererats till Island.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094