23948sdkhjf

Ställningsföretag fälls för annons – "Bänk till din fru"

Reklamen var könsdiskriminerande. Det menar Reklamombudsmannen som fäller Unihak i Bromöla efter en annons på Instagram. 

Unihak säljer byggställningar och när de gjorde reklam för ställningar på Instagram  anmälde som en person företaget till Reklamombudsmannen, skriver Byggnadsarbetaren.

Anmälaren ansåg att annonsen var könsdiskriminerande med 
reklam för en modulställning och bildtext ”Sommarkampanj på Uniring modulställning” till bild på en träbänk med en grå fäll och en vas. Uppmaningen löd ”Köp nu och få samtidigt en trallbänk till din fru utan extra kostnad!”

Unihaks svarar på anmälan i en skrivelse till Reklamombudsmannen och menar att det inte med vilja varit könsdiskriminerande då företagt inte står för den typen av värderingar.

Unihak skriver också att när läsare började reagera på texten i annonsen – ”till din fru” – ändrades den skrivningen omedelbart.

I Reklamombudsmannens fällning av reklamen skriver man att korrigeringen av annonsen var ”önskvärd” men att det inte räcker för att klara sig undan en fällning, uppger Byggnadsarbetaren vidare.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094