23948sdkhjf

Stort beslag av sprängämnen

Polisen i Jönköping har gjort ett antal beslag av stora mängder sprängämnen under veckan. Ett flertal personer har frihetsberövas och förundersökning är inledd.

I veckan som gått har polisen genomfört ett antal tillslag runt om i polisområde Jönköping, uppger Malena Grann, chef för polisområde Jönköping.

- Inom polisen är det viktigt och högt prioriterat med arbetet mot illegala vapen och sprängämnen. Det här ärendet är en del av det lokala arbetet mot detta. Genom det här tillslaget har vi kunnat förhindra att de här sprängämnena kom till användning inom kriminella kretsar, säger Beslagen var mycket stora och ett flertal personer har kunnat frihetsberövas.

- En förundersökning är inledd där misstankarna rubriceras som grova brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott.  

- Om det här hade hamnat i fel händer hade det kunnat få stora konsekvenser. Vi har sett ett flertal allvarliga sprängningar i vår region och andra delar av Sverige och när man tar till den typen av våld blir det stor risk för omfattande skador, säger Malena Grann.

Förundersökningen leds av åklagare som idag begär tre personer häktade. Det polisiära arbetet har så här långt inkluderat ett flertal kompetenser och grupper som jobbat med ärendet i veckan.

- Vårt arbete har gett ett bra utfall när vi kunnat göra ett så stort beslag av sprängämnen. Men nu fortsätter utredningen som vi kommer jobba aktivt med så därför har vi svårt att för tillfället gå in på mer detaljer, säger Malena Grann.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079