23948sdkhjf

NCC bygger i Skellefteå

NCC ska på uppdrag av Nordvestor Fastigheter bygga två fastigheter i centrala Skellefteå.

Ett med kontor i fyra plan och ett bostadshus med 23 hyresrätter. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 145 miljoner svenska kronor.

– Nu genomför vi den andra etappen av utbyggnaden av kvarteret Oxen där vi tillsammans med NCC kommer bygga moderna kontorslokaler, handelsytor och lägenheter i två olika hus mitt i staden, säger Per Kågström, förvaltare Nordvestor.

Kontorshuset byggs i fyra våningar och får moderna och effektivt anpassade kontorsytor om totalt 2 800 kvadratmeter. Huset får även en takterrass. På markplan i huset byggs handelslokaler om 1 500 kvadratmeter och under huset byggs en källare med parkeringsplatser.

Bostadshuset byggs i sex våningar och kommer att innehålla 23 yteffektiva hyresrätter på 70 kvadratmeter vardera. Huset byggs med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval samt med fasad i underhållsfritt tegel. I anslutning till huset kommer det även att anläggas grönytor för de boende.

Byggstart sker vid årsskiftet 2020/2021. Färdigställandet sker successivt. Kontorsytorna beräknas vara inflyttningsklara sommaren 2022, handelslokalerna under hösten samma år och bostäderna vid årsskiftet 2022/2023.

Affären uppgår till cirka 145 miljoner svenska kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094