23948sdkhjf

Bygg har klarat sig från corona-konkurser bäst

Covid-19 har varit förödande för arbetsmarknaden och antalet konkurser har skjutit i höjden. Men om man ska tala om en vinnarbransch så är det bygg.

Byggbranschen har hittils i år har klarat sig bäst utifrån ett konkursperspektiv, enligt senaste statistiken för september månad från Uppysningscentralen, UC.

Konkurserna inom segmentet bygg minskar i september med 17 procent, och hittills i år med 2 procent, jämfört med samma period i fjol.

Även detaljhandeln inom bygg står sig bra. Konkurserna inom segmentet minskar med 27 procent i september månad, jämfört med samma månad i fjol.

Byggbranschen är den bransch som har klarat pandemins ekonomiska påfrestningar bäst hittills. Konkursnivåerna har legat still under hela våren och gör så fortfarande.

De mindre företagen har fått mer att göra när många har passat på att renovera hemma, något jag tror många som jobbar hemma säkert känner igen sig i. Färre butikslokaler och ett minskat behov av kontor är ett scenario som dock kommer att påverka byggbranschen på sikt, kommenterar UC:s utbildningsansvarige Richard Damberg i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125