23948sdkhjf

Peab uppför ny skola i Barkarbystaden

Peab har fått uppdraget att bygga en för- och grundskola, Ålstaskolan, i Barkarbystaden nordväst om Stockholm.

Beställare är Järfälla kommun och kontraktssumman uppgår till 216 miljoner svenska kronor.

Nya Ålstaskolan i Barkarbystaden ger plats åt 240 förskolebarn och 350 elever från årskurs ett till sjätte klass. Utöver klassrum kommer det att byggas skolkök med matsal, slöjd-, musik- och bildsalar, bibliotek, idrottssal samt administrativa och tekniska utrymmen. Vid framtida behov kommer man på ett enkelt sätt att kunna bygga om förskoleplatserna till skolplatser.

Peab är det byggbolag som bygger flest skolor i landet, vilket innebär att vi har bred kompetens och erfarenhet inom området, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Miljön är i fokus under byggnationen och projektet kommer att utformas till certifiering Miljöbyggnad, lägst Silver. Det innebär att byggbolaget och fastighetsägaren är engagerade i miljöfrågor och tänker på dem som ska vistas i byggnaden. Här krävs det mer av byggnaden än att bara följa lagkrav, bland annat är det höga krav gällande ljudmiljö och ventilation.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i september 2020 och skolan beräknas stå klar i samband med att vårterminen 2023 börjar.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125