23948sdkhjf

Första studentlägenheterna i Stockholm invigs

Stockholm får Sveriges största studentbostadsområde när 800 nya bostäder byggs på Lappkärrsberget.

På måndagen är det invigning för de första av Stockholms studentbostäders 800 nya lägenheter som byggs på Lappkärrsberget. Nybygget gör att Campus Lappis sammanlagt får över 3 000 bostäder, vilket gör att området klättrar upp på första plats över största studentbostadsområden i Sverige.

Stockholm är Sveriges största studentstad men är inte den stad som har det största sammanhängande studentbostadsområdet. Detta kommer det dock att bli ändring på när Stockholms största och mest kända studentbostadsområde, Campus Lappis, blir ännu större.

Under måndagen är det invigning för den första av fyra etapper som består av 297 lägenheter fördelat på fyra hus. När hela nybyggnationen på 800 bostäder är klar kommer Campus Lappis att bli Sveriges största studentbostadsområde.

– Stockholm behöver studenter för att utvecklas som kunskapsstad och Lappis är en jätteviktig plats där studenter från hela världen skaffar sig nätverk och vänner för livet. Att vi snart kommer ha Sveriges största studentbostadsområde känns jättekul, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08