23948sdkhjf

Tar hem projekt på fina gatan

Hökerum bygg vann markanvisningstävlingen då Göteborgs stad bad om anbud på Lennart Torstenssonsgatan 9, en av stans mest prominenta adresser. 

Det innebär en av de sista byggrätterna som finns för att tillskapa något nytt på gatan.

Det här är en unik tomt mitt i Lorensbergs villastad. Här finns anrika byggnader som stått sig otroligt fint i över 100 år. Nu vill vi vara med och tillföra något nytt till området som både lyssnar in platsen och visar att det går att bygga vackert och hållbart även i vår tid, säger Fredrik Ståhl, vd för Hökerum Bygg.

Byggrätten är på 798 kvadratmeter bruttoarea och tydligt styrd från staden. Här är det fastslaget att det ska byggas minst åtta bostadsrätter, men det kan bli fråga om upp till tolv lägenheter.

De omgivande husen är alla unika med omsorgsfullt utformade detaljer. Tegel, puts och vackra fönsteromfattningar ger ett påkostat och gediget uttryck. Området omfattas av stadens bevarandreprogram.

Vi kommer starta med att lyssna in stadens intentioner och handla upp rätt arkitekt för uppdraget. Vår intention är att dansa i takt med staden och tillsammans hitta fina lösningar såväl exteriört som interiört, säger Fredrik Ståhl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078