23948sdkhjf

Serneke säljer kvarter

Serneke säljer prisbelönta bostadsprojektet Solkvarteret i Hyllie i Malmö till Lansa Fastigheter.

I avtalet ingår även en totalentreprenad för att bygga de 106 lägenheterna som kommer att upplåtas som hyresrätter och beräknas stå klara i slutet av 2022.

Det känns riktigt bra att vi nu kan genomföra en affär med Lansa fastigheter och komma igång med ett angeläget projekt med hållbara bostäder som skapar värde för Malmö stad och dess invånare.

Vi är glada att vi sålt till en partner vi känner väl och som är stabil, långsiktig och ansvarstagande, säger Jonas Håkansson, affärschef på SernekE, i ett pressmeddelande.

Vi är glada att göra denna affär med Serneke. Att förvärva moderna, centralt belägna och hållbara fastigheter som den här i Hyllie, ligger helt i linje med vår vision att vara marknadens grönaste bostadsbolag och kunna erbjuda trygga hem för stolta hyresgäster, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa Fastigheter.

Bostäderna i Solkvarteret är ett egenutvecklat Serneke-projekt där ambitionen är att ligga i framkant vad gäller smarta lösningar för ett äkta hållbart boende.

I ett samarbete med Eon har energilösningar som bland annat omfattar stora batterier som lagrar el från takets solpaneler och möjlighet att ta till vara energin från hissens inbromsningar tagits fram.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062