23948sdkhjf

Byggnads kommenterar regeringens satsningar på bygg

Byggnads välkomnar ökat byggande, renovering och mer ordning och reda i branschen.

Regeringen och samarbetspartierna har presenterat en rad nyheter från den kommande budgeten som berör byggbranschen.

- Det här är välkomna satsningar från regeringens sida. Byggbranschen har en stor roll att spela när ekonomin ska startas upp och vi har enorma behov med både akut bostadsbrist och eftersatt renovering av miljonprogrammet. En byggnadsarbetare sätter tre andra i arbete och vi står redo att göra jobbet. Samtidigt är det viktigt med tydliga krav och kontroller så att pengarna går till seriösa företag. Fuskarna får inte bli krisens vinnare, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

4,3 miljarder kronor anslås för energieffektiviseringsåtgärder i flerbostadshus till och med 2023:

- Byggbranschen kommer att vara drivande i den helt nödvändiga gröna omställningen vi står inför. Det här är en välkommen satsning som Byggnads under flera år påtalat behovet av. Nu måste både regeringen och branschen fortsätta och intensifiera arbetet med klimatsmarta bostäder och energieffektivisering av det befintliga beståndet. Det är helt avgörande om Sverige ska nå sina uppsatta klimatmål, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

30 miljoner till arbetsmiljöverket i en permanent satsning för fler myndighetsgemsamma inspektioner:

- Det är bra att regeringen visar att man vill satsa för att städa upp bland arbetslivskriminaliteten. Det här är ett komplement men det är våra skyddsombud som är ute i verkligheten varje dag och drar det tunga lasset. Vi kommer att fortsätta driva frågan om regionala skyddsombudens tillträde till arbetsplatser med kollektivavtal i avtalsrörelsen, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Regeringen förstärker investeringsstödet i syfte att bygga fler bostäder. Regeringen föreslår en förstärkning av investeringsstödet under kommande år. Investeringsstödet höjs från nuvarande 7,5 till 9,3 miljarder kronor 2021 och anslaget ökas med 1,1 miljarder kronor 2022 och med 1,9 miljarder kronor 2023:

- Vi tidigare påtalat de positiva effekterna av ett utökat investeringsstöd och det är bra att regeringen har lyssnat på Byggnads och Byggnads medlemmar. Vi måste bygga fler bostäder och vi måste bygga bostäder som vanligt folk har råd att bo i, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109