23948sdkhjf

Nyfosa köper för drygt en miljard

Nyfosa ingår avsiktsförklaring om förvärv av fastighetsportfölj från Galjaden Fastigheter för cirka 1,1 miljarder svenska kronor.

Förvärvet handlar om en portfölj med främst fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, merparten belägna i tillväxtkommuner i Sverige.

Portföljen bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt, skriver Nyfosa i ett pressmedelande.

Nyfosa avser att förvärva 90 procent av fastighetsporföljen till ett värde om cirka 1,1 miljarder svenska kronor. Resterande 10 procent av portföljen kommer nuvarande delägare och vd i Galjaden, Martin Hansson, att behålla.

Martin Hansson kommer fortsätta vara vd för bolaget med uppdraget att utveckla och växa fastighetsbeståndet. Förvaltningen kommer fortsatt ske med Galjadens team. Avsikten är att ingå bindande avtal om förvärv under oktober 2020.

– Martin Hansson har gjort ett starkt jobb med att bygga upp Galjaden och vi är glada över att tillsammans fortsätta resan och bygga vidare på detta bestånd. Martin och bolaget har varit framgångsrika i att hitta mark och bygga upp nya attraktiva ytor inom sina segment. Avsikten är att bolaget ska fortsätta växa genom att aktivt söka nya förvärvs- och utvecklingsmöjligheter”, kommenterar Stina Lindh Hök, Operativ chef och tillträdande VD i Nyfosa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062