23948sdkhjf

Lokala bolaget får bygguppdrag från Engcon

Abrahamsson Bygg i Strömsund får uppdraget från Engcon i Strömsund att bygga till 400 kvadratmeter kontor för runt 8,5 miljoner kronor.

– Nu bygger vi ut Engcon-fabriken i Strömsund med två moderna kontorsvåningar om 204 kvm vardera. På markplan blir det kontor och grupprum och på våning två blir det gästarbetsplatser samt en större konferensdel. Detta är för att möta Engcons fortsatta behov och säkerställa att vi står rustade inför en ljus framtid, berättar Mikael Persson, som är vd  på fastighetsbolaget Engcon Real Estate, som ingår i Engcon Group.

Krister Blomgren är vd på Engcon Group.

– I de nya lokalerna kommer avdelningarna Design och Konstruktion sitta tillsammans. På så sätt sitter de nära varandra men även nära själva produktionen och kärnan i verksamheten. Det känns jättebra att vi nu gör den här miljoninvesteringen och på så sätt skapar ännu bättre förutsättningar i vårt arbete att sprida tiltrotatorn över hela värden.

Klart för inflyttning beräknas vara  i början av november i år. 

Häromåret invigde tillverkaren av tiltrotatorer och tillhörande redskap en helautomatisk anläggning i Strömsund för bearbetning och härdning av stommar till sin huvudprodukt tiltrotatorn.

Nu fortsätter Engcon att rusta inför framtiden, samtidigt som de stärker sin svenska bas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063