23948sdkhjf

Bromma flygplats för dyr: "Bygg bostäder istället"

Politisk oenighet efter Swedavia-besked om Bromma flygplats.

Beskedet från Swedavia att Bromma flygplats blivit för dyr att driva vidare väcker starka reaktioner från politiker i Stockholm.

Vänsterpartiet vill skynda på en förtida avveckling för att frigöra mark till nya bostäder medan Moderaterna riktar hård kritik mot regeringen.

Den slutsatsen görs i den konsekvensanalys av en eventuell förtida avveckling som gjorts på uppdrag av näringsdepartementet.

– Swedavias bedömning är att det, givet den nya marknadssituationen, inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma vidare och att en konsolidering av flygtrafiken i Stockholmsregionen till Stockholm Arlanda Airport är möjlig.

Det är dock en grundläggande förutsättning att Arlanda får långsiktiga förutsättningar för att utvecklas i takt med samhällets behov. Jag vill samtidigt understryka att Swedavia har utgått från bolagets affärsmässiga förutsättningar och att ett politiskt beslut om att stänga Bromma i förtid bör fattas med ett bredare samhällsperspektiv i beaktande, säger Åke Svensson, styrelseordförande i Swedavia i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093