23948sdkhjf

Slutar bygga - 35 berörs

Balticgruppen i Umeå avvecklar enheten byggproduktion och  köper istället bygg- och måleritjänster externt.

Efterfrågan på centrala kontorslokaler och bostäder är trots coronapandemin och dess ekonomiska konsekvenser fortsatt stark i Umeå såsom det varit senaste åren.

Både Utopiakvarteret och kontorslokalerna på Östra Strandgatan är inom kort helt färdigställda för Balticgruppens hyresgäster.

Inom de närmaste åren kommer antalet hyresgästanpassningar i det egna beståndet därför vara betydligt lägre och mer ojämnt fördelat över tid, skriver Balticgruppen i ett pressmeddelande.

Balticgruppen avser därför att avveckla sin byggproduktionsenhet och istället köpa bygg- och måleritjänster externt, heter det vidare.

Planerad avveckling förväntas genomföras under första kvartalet 2021.

– Vi är medvetna om att detta påverkar många av våra medarbetare, men vi behöver skapa oss ekonomisk förutsägbarhet och ta ansvar för koncernens långsiktiga kapacitet, säger Balticgruppens vd och koncernchef David Carlsson.

Byggprojektverksamheten som är beställare i hyresgästanpassningar och stora projekt behålls fortsatt i egen regi, till exempel planerade Östra Station påverkas inte av förändringen.

Från januari 2021 minskar Balticgruppens externa förvaltningsåtagande i och med att förvaltningsavtalet avseende studentbostäder på Tvistevägen i Umeå upphör. Detta medför att det uppstår en övertalighet inom verksamheten förvaltning från den 1 januari 2021. Avvecklingen av byggproduktionsenheten och effekten av det minskade förvaltningsåtagandet innebär även en övertalighet inom bolagets stödverksamheter.

De fackliga förhandlingarna inleds nästa vecka och totalt berörs cirka 35 medarbetare av dessa förändringar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078