23948sdkhjf

Här är vinnarna av XL-Hjälpen 2020

Till årets upplaga av XL-Hjälpen kom det in över 1200 ansökningar. Nu har en jury valt ut åtta vinnare som ska få förverkliga sina projekt.

Förra året startade XL-Byggs initiativ XL-Hjälpen. Med hjälp av lokala byggvaruhandlare, leverantörer och proffsbyggare stöttar XL-Hjälpen föreningar och organisationer att realisera byggprojekt och renoveringar som de själva inte har möjlighet att göra.

– Många av våra byggvaruhandlare är redan engagerade i det lokala föreningslivet på sin ort, och ser behoven som finns. Vi vill att Sveriges starka föreningsliv ska fortsätta byggas, därför startade vi XL-Hjälpen, säger Karin Eriksson, vd på XL-Bygg.

Kriteriet för att ett projekt ska få stöd av XL-Hjälpen är "att det ska skänka glädje och gynna många. Särskild vikt läggs vid projekt som främjar tillgänglighet och inkludering". 

Bland årets vinnare återfinns bland annat Svartlå Skoterklubb, Friluftsfrämjandet Karlsborg och Sjöräddningssällskapet Hjälmaren. Svartlå Skoterklubb ska få hjälp att bygga upp och renovera bryggor och sittbänkar. Till Friluftsfrämjandet Karlsborg kommer XL-Hjälpen bygga ett vindskydd stort nog för en grupp på omkring 16 personer som vill övernatta ute i naturen. Sjöräddningssällskapet Hjälmaren kommer att få hjälp att renovera en husbåt så att de har en modern och fungerande station där sjöräddarna kan utbilda, vila, och fortsätta arbeta för ett säkrare Hjälmaren.

Projekten som ska förverkligas genom XL-Hjälpen kommer att börja byggas i mitten på september. Processen dokumenteras och går att följa via XL-Byggs digitala kanaler. Mer information om vinnarna finns att läsa på www.xlhjalpen.se.

Alla vinnare av XL-Hjälpen 2020:

● Sjöräddningssällskapet Hjälmaren

● Stenungsunds Discgolf

● Mölndals Roddklubb

● Linköpings Fältritt

● Jössefors IK

● Svartlå Skoterklubb

● Friluftsfrämjandet Karlsborg

● Borås GIF

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11