23948sdkhjf

Långvägare blir ny vd för Sika

Alfonso Paradinas tar över som ny vd på Sika Sverige. Han har rekryterats internt och har en lång karriär inom Sika-koncernen.

Alfonso  Paradinas kommer ursprungligen från Spanien och har erfarenhet från en internationell karriär inom byggbranschen och större infraprojekt, bland annat har han arbetat med vindkraftverk hos Ørsted.

Han rekryterades som affärsutvecklare och Key Account Manager till Sika Europe Management AG i Zürich, 2014. Efter framgångsrik utveckling och hantering av flera strategiska internationella nyckelkonton, befordrades han 2017 till vd för Sika Tanzania där han under de senaste åren har etablerat en stark och framgångsrik lokal organisation, skriver Sika i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att lära känna den svenska kulturen, marknaden och organisationen och framför allt fortsätta utveckla den positiva trend som Sika Sverige är i, säger Alfonso Paradinas.

Han efterträder Sebastien Godard som fortsätter sin karriär inom Sika i en ny Senior Management roll.

– Jag lämnar med varm hand över till Alfonso, som jag har stort förtroende för. Med sin erfarenhet är jag övertygad om att han kommer fortsätta utveckla Sika Sverige och ytterligare stärka vår position som en ledande aktör inom svenska byggbranschen och den tillverkande industrin, säger Sebastien Godard, avgående vd.

Alfonso Paradinas tillträdde sin tjänst den 1 september 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078