23948sdkhjf

Golvföretag går ihop

Kiilto AB och TM Progress AB går samman och ska därmed ytterligare stärka positionen på den svenska marknaden

Företagen är svenska dotterbolag till den finska Kiilto-koncernen. 

TM Progress är en stor aktörerna på den svenska marknaden för golvavjämning. Bolaget har under 40 år arbetat med golvavjämning och har idag en tung position med sina helhetslösningar.

De senaste åren har präglats av stark tillväxt och allt större marknadsandelar. Utveckling och tillverkning sker helt i egen regi och med en egen flotta av moderna pumpbilar och ett nätverk av certifierade entreprenörer erbjuder bolaget kompletta entreprenader för golvavjämning över hela Sverige.  

Kiilto startade sin svenska verksamhet 1987 och har idag ett brett utbud inom bygg och industrilim. Bland annat våtrumssystem, limlösningar för diverse olika ytskikt samt kundanpassade limlösningar i flertalet varierade industrimiljöer. 

Fusionen kommer att genomföras under 2020 innebär att verksamheterna samlas under bolagsnamnet Kiilto AB och kommer efter sammanslagningen omsätta över 400 miljoner svenska kronor med runt 50 anställda. 

Fusionen är helt i linje med Kiiltos tillväxtstrategi. Trots en vikande konjunktur ser jag positivt på våra fortsatta tillväxtmöjligheter, vi sätter nu strukturen både i organisation, produkt- och tjänsteportfölj som gör att vi tack vare våra fantastiska medarbetare kommer att fortsätta växa och ta ytterligare marknadsandelar, säger Johan Engwall, vd på Kiilto AB och TM Progress AB. 

Johan Engwall blir även vd för det nya Kiilto AB som kommer att ha sitt huvudkontor i Örnsköldsvik. Utöver en produktionsanläggning i Hallstahammar finns två kontor och ett lager i Stockholm, produktionsanläggning i Örnsköldsvik samt försäljningskontor över hela landet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062