23948sdkhjf

Inflytt i Florahuset i Midsommarkransen

Denna helg flyttade hyresgästerna in i sina lägenheter i det nya Florahuset med fasad i cederträ och sedum och solceller på taket.

Projektet är en samverkan mellan kommun, byggaktör och arkitekt det vill säga Stockholms stad, Sveafastigheter och Belatchew Arkitekter

Florahusets byggnad ligger längs med Bäckvägen i Midsommarkransen. I gatuplan finns bland annat plats för café med en öppen och välkomnande uteservering.

Tomtens sluttaning gör att två separata våningar kan nås med entré från både Bäckvägen och Cedergrensvägen.

Insprängt i terrängen, under byggnaden, ligger ett garage för de som bor i Florahuset.

Fasaden utgörs av cederträ, ett levande material med naturliga skiftningar och nyanser.

Taket kläs i sedum och örter och ska förstärka byggnadens gröna avtryck på platsen.

Solceller är placerade på taket. Digital postbox och digitalt fastighetsregister har sin plats  i huset, samt en monitor som visar avgångar för buss och tåg. Det finns också en möjlighet till utlåning av föreningens el-cyklar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063