23948sdkhjf

NCC minskar antalet allvarliga olyckor

Den senaste treårsperioden har de riktigt allvarliga olyckorna på NCC minskat med mer än 30 procent

Detta enligt ett pressmeddelande från NCC.

– Vi har systematiskt byggt en stark säkerhetskultur där varje dag inleds med en säkerhetsgenomgång, vi har tydliga regler för skyddsutrustning och inte minst har vi gett våra medarbetare eget ansvar att säga stopp och avbryta arbetet om de upplever en osäker situation, säger Lars-Gunnar Larsson, Head of Health and Safety på NCC.

I tio års tid har NCC arrangerat Awareness Day den första onsdagen i september. Klockan 09.00 avbryts arbetet på samtliga NCC:s arbetsplatser i hela Norden för samtal om hur man tillsammans skapar en bättre och säkrare arbetsmiljö. Temat är ”Säkert beteende” med fokus på rutiner och verktyg som stödjer en hälsosam och god arbetsmiljö.

– I vår bransch inträffar fortfarande alltför många olyckor och även dödsolyckor. Det kan vi inte acceptera, målet är inga olyckor. Vi vet också att arbetsplatser som pratar och diskuterar arbetsmiljön har långt färre olyckor och incidenter. Därför är det så viktigt att vi år efter år håller Awareness Day och att diskussionerna leder till fortsatt dialog så det dagliga arbetet på den egna arbetsplatsen blir säkrare, säger Lars-Gunnar Larsson.

Awareness Day genomfördes för första gången 2011 och 2014 infördes verktyget Time Out där medarbetarna uppmanas att stoppa arbetet när de upplever en osäker situation. Sedan 2017 hålls dagliga säkerhetsgenomgångar inför dagens arbetsmoment på alla NCC:s byggarbetsplatser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078