23948sdkhjf

NCC säljer Fiskars nya kontor

NCC säljer kontorsbyggnaden Keilaniemi Next till Warburg-HIH Invest Real Estate. Fiskars Group blir hyresgäster-

Transaktionen förväntas få en positiv resultatpåverkan i affärsområde NCC Property Development i det fjärde kvartalet 2021.

– Vi har arbetat nära tillsammans med alla aktörer i Keilaniemi Next för att utveckla ett kontorsprojekt med en modern och miljömässigt hållbar arbetsmiljö. Warburg-HIH Invest har valt detta projekt som sin första investering för att åter etablera sig i Finland och vi ser mycket fram emot vårt samarbete, säger Petri Bergström, chef NCC Property Development Finland.

– Fastigheten ligger i ett område som redan huserar några av Finlands största företag Vi är mycket glada över denna transaktion och planerar öka vår närvaro i Norden, säger Matthias Brodesser, chef för internationella förvärv på Warburg HIH Invest.

Next ska fungera som ett arkitektoniskt landmärke för de som anländer till området Kägeludden (Keilaniemi) från ringvägen Ring I

Kägeludden ligger i Esbo, som är Finlands näst största och snabbast växande stad och är en del av huvudstadområdet kring Helsingfors. När byggnaden är färdigställd i slutet av 2021 kommer den att bli huvudkontor för Fiskars Group och är då fullt uthyrd i 12 år.

Keilaniemi Next:

- Byggnad: cirka 10 000 kvadratmeter golvyta, 9 våningar

- Datum för slutförande: 12/2021

- Målet är BREEAM Excellent miljöcertifieringssystem.

- Arkitekter: Antti-Matti Siikala och Riku

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.091