23948sdkhjf

Stena Bygg byter vd

Stena Bygg utser Martin Gidenstam till ny vd. Han avancerar från en roll som Affärsutvecklare inom Stena Fastigheter.

Martin Gidenstam har bland annat ansvarat för utvecklingen av Masthuggskajen, ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt. Martin Gidenstam kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sitt nya uppdrag den 1 oktober.

- Martin Gidenstam har en genuin kunskap inom hela projektutvecklingsprocessen från råmark till inflyttningsbara hus. Han har ett erkänt bra ledarskap. Martin Gidenstam har också framgångsrikt drivit projekt med höga hållarhetsambitioner, säger Stena Fastigheters koncernchef och vd Cecilia Fasth.

Utifrån en långsiktig affärsplan växlar Stena Fastigheter upp takten i rollen som hållbar stadsutvecklare, med ett arbetssätt som stärker de områden bolaget äger och förvaltar. Under de senaste åren har bolaget gått från att främst ägna sig åt förvaltning av fastigheter till att genom nybyggnation och strategiska samarbeten hållbart utveckla hela stadsdelar för långsiktigt ägande.

- Vi har ett stort markinnehav med möjligheter för utveckling de kommande åren såsom Vega och Fisksätra i Stockholm och Ekebäckshöjd, före detta SKF området, Humlestaden och Masthuggskajen i Göteborg. Med tolv pågående projekt med blandade upplåtelseformer av bostäder inklusive kontor, skola och äldreboende så blir det en flygande start, säger Martin Gidenstam.

Martin Gidenstam är 34 år och utbildad Lantmäteriingenjör. Han har tidigare arbetat inom Göteborgs stad på Stadsbyggnads- samt Fastighetskontoret men kommer närmast från Castellum där han var projektutvecklingschef.

Han efterträder Cecilia Fasth som under senaste året agerat tillförordnad vd i Stena Bygg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078