23948sdkhjf

Tornstaden bygger hyresrätter i Göteborg

Tornstaden bygger hyresrätter och butiker för Magnolia Bostad i Partille Port.

Med planerad byggstart i höst ska Byggnads AB Tornstaden ansvara för byggnationen av cirka 230 hyresrätter och 3 000 kvadratmeter kommersiell yta i Partille Port .

Uppdragsgivare är Magnolia Bostad.

Projektet ska uppföras enligt Miljöbyggnad Silver och första inflyttning beräknas bli vid årsskiftet 2022/2023. Fastigheten kommer att ägas och förvaltas av Heimstaden Bostad.

Hälften av bostäderna utgörs av 2 rum och kök och resterande av 1 och 3 rum och kök. Husen har ritats av Arkitema Architects och får en fin dynamik med varierande höjder. Uteplatser och terrasser blickar ut mot en grönskande innergård och på bottenplan planeras bland annat för en stor matbutik.

Stadsdelen Partille Port växer fram i ett naturnära läge, bara 15 minuter från centrala Göteborg. I området finns bland annat Partille Arena, kultur-och utbildningscenter samt ett stort köpcenter.

Magnolia Bostad är en ny kund för Tornstaden.

- För oss på Magnolia Bostad är det viktigt att samarbeta med totalentreprenörer som förstår villkoren för effektiv bostadsproduktion och vi är glada att nu påbörja ett samarbete med Byggnadsaktiebolaget Tornstaden, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.

Tornstadens tre verksamhetsgrenar projektutveckling, byggnation och fastighet omsätter runt 1,8 miljarder. Antalet anställda uppgår till 140 anställda och kontor finns i Göteborg, Stockholm samt Malmö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.222