23948sdkhjf

Odd Molly förvärvar fastigheter för 128 miljoner

Odd Molly köper upp fyra logistik- och lagerfastigheter i Småland från Millennium Fastigheter.

Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde på 128 miljoner svenska kronor. Odd Molly planerar att genomföra riktade nyemissioner om totalt drygt 34 miljoner svenska kronor, framkommer av ett pressmeddealdne från företaget.

Odd Molly International har idag ingått avtal om att förvärva fyra logistik- och lagerfastigheter i Småland genom förvärv av 100 procent av aktierna i Millennium Fastigheter AB.

Fastighetsbeståndet omfattar en uthyrbar area om 29 840 kvadratmeter och genererar årliga hyresintäkter om cirka 11,7 miljoner svenska kronor och driftnetto om cirka 9,8 miljoner svenska kronor. 

Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 128 miljoner svenska kronor. Tillträdet är planerat till den 1 september 2020.

Den idag presenterade fastighetstransaktionen är ytterligare ett steg i den strategiska omställningen och Odd Molly avser utvärdera ytterligare framtida affärsmöjligheter och vara en utmanare på logistikmarknaden.

- Efter genomförd transaktion kommer bolagets totala fastighetsbestånd uppgå till knappt 49 000 kvadratmeter och beräknat driftnetto öka till 21,7 miljoner svenska kronor inklusive tidigare annonserad tillbyggnad i den logistikfastighet i Kristianstad som förvärvades i slutet av 2019, kommenterar Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman.

- Breddningen mot fastigheter med inriktning på logistik och lager ger stabila kassaflöden och är värdeskapande för aktieägarna, enigt Odd Molly.I samband med dagens transaktion är vi glada att få in ytterligare ägare med lång erfarenhet av fastighetsmarknaden som tillsammans med nuvarande huvudägare och styrelse ytterligare kan utveckla fastighetsverksamheten, fortsätter Patrik Tillman.

I samband med tillträdet av förvärvet planerar Odd Molly att genomföra en riktad emission samt en riktad kontant nyemission. Totalt planeras emissioner om drygt 34 miljoner svenska kronor. 

Planerad tillträdesdag är den 1 september 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062