23948sdkhjf

NCC hyr ut 6 000 kvadratmeter till MTV

NCC hyr ut 6 000 kvadratmeter till MTV och byggstartar den sista etappen i projektet Fredriksberg i Helsingfors.

Det finska mediebolaget MTV har tecknat ett långt hyresavtal för cirka 6 000 kvadratmeter och flyttar sitt huvudkontor till Fredriksberg D, den fjärde och sista etappen i NCC:s utvecklingsprojekt i Helsingfors, enlit ett pressmeddelande från NCC.

Fredriksberg ligger i Konepaja, ett område med en industri- och kulturmiljö av riksintresse i centrala Helsingfors.

– Med starten av den fjärde och sista fasen av Fredriksberg-projektet lyfter NCC Konepaja-området. Vi har då utvecklat totalt 30 000 kvadratmeter kontors- och affärslokaler på ett hållbart sätt och skapat ett modernt stadsrum i centrala Helsingfors, säger Petri Bergström, chef för NCC Property Development Finland.

NCC utvecklar kontorsprojektet Fredriksberg i fyra etapper, där de första tre etapperna redan är färdigställda och sålda. Projektet siktar på att uppnå certifieringsnivå Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

Byggstart för den sista etappen i projektet, Fredriksberg D, planeras ske under det tredje kvartalet 2020 och beräknas stå klart sommaren 2022.

Med uthyrningen till MTV uppgår uthyrningsgraden till cirka 70 procent av uthyrningsbar yta. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras under tredje kvartalet 2020.

Fredriksberg består av fyra sammankopplade kontorshus i rött tegel, som uppförts i etapper:
– A-byggnaden: 9 000 kvadratmeter, färdigställdes i maj 2018. Såld till Swiss Life Asset Managers AG i oktober 2018.
– B- och C-byggnaderna: 11 000 m2, färdigställdes i juni 2020. Såld till KanAm Grund Kapitalverwaltungsgesellschaft i december 2019.
–  D-byggnaden: 8 600 kvadratmeter, beräknas färdigställas sommaren 2022

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078