23948sdkhjf

Serneke löser polislarm i Örebro

Serneke bygger ny larm- och ledningscentral i Örebro för 405 miljoner.

Byggbolaget tecknar entreprenadavtal med Intea Fastigheter, hyresvärd och beställare av projektet som är värt cirka 405 miljoner kronor.

Polisens nya larm- och ledningscentralen blir gemensam för polis, räddningstjänst och SOS-Alarm men kommer även att ha en större gemensam samhällsfunktion för Försvarsmakten, MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap), länsstyrelsen och Region Örebro.

Anläggningen är den första i sitt slag, enlifgt ett pressmeddelande.

Avsiken är är att öka samverkan vid krissituationer och kunna hantera räddningsarbetet bättre.

Ledningscentralen kommer att uppföras vid den norra infarten till Örebro i anslutning till väg E 20 och omfattar 11 600 kvadratmeter. Lokalerna kommer, förutom flera olika ledningscentraler, även att inrymma stabsrum, utbildningslokaler med mera.  

-  Projektet har pågått under en längre tid och det känns bra att vi kan komma igång med byggnationen, som är unik i sig när det gäller specialanpassade lokaler av det här slaget för den här typen av samhällsgemensam ledningscentral, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Projektering har pågått sedan sommaren 2019 och nu inleds detaljprojekteringen. Preliminär byggstart är beräknad till december 2020. Under våren 2023 ska den nya larm- och ledningscentralen stå klar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094