23948sdkhjf

Serneke försvarar sig mot anklagelser

Efter stämningen från Upplands-Brohus går Serneke i svaromål mot den bild som målas upp.

– Vi anser att bilden om byggfusk är helt felaktig, svarar Sernekes kommunikationschef Johan Live till Branschaktuellt.

I juli stämde bostadsbolaget Upplands-Brohus Serneke på 151 miljoner kronor efter att 178 hyresrätter försenats och brister påträffats, något Hem & Hyra först gick ut med. 

Stämningen har den senaste tiden blivit omskriven i flera medier. Bilden som framträtt i media är dock starkt färgad av beställarens version, menar Johan Live, som nu försvarar Serneke från bilden som visas upp. 

I stämningsansökan, där Serneke anklagas för avtalsbrott, ska brister, bland annat utgöras av att Serneke inte installerat vitvaror i lägenheternas kök, diskbänkarna var repiga och att billigare material än avtalat har nyttjats.

– De har utan vårt godkännande bytt ut till billigare material. De har inte byggt vad vi beställt, säger vd:n Ann Hermansson Alm, till Hem & Hyra.

Sernekes kommunikationschef ställer sig frågande till bostadsbolagets påståenden. Justeringar i materialvalen ska, enligt Johan Live ha gjorts i husets utformning för att tillmötesgå Upplands-Brohus och göra projektet ekonomiskt hållbart.

– Det är också vår uppfattning att vi kommunicerat och kommit överens om dessa ändringar med beställaren, säger han.

Enligt Upplands-Brohus ska hyresgästernas inflytt inte kunnat kunnat ske förrän 2019. Men Serneke menar att hyresgästerna hade kunnat flytta in i lägenheterna mycket tidigare än så. 

Dessutom menar Serneke att bilden som framförts om byggfusk är felaktig.

– Vi har utfört arbetena enligt gällande normer och dessutom levererat väldigt bra hus med fina lägenheter, säger Johan Live till och beklagar att bostadsbolaget tagit ärendet till domstol.

Upplands-Brohem stämmer Serneke på totalt 151 miljoner kronor. Den dominerande delen, 141 miljoner kronor för förseningen och 10 miljoner kronor för bristerna. 

Förhandlingar i tingsrätten är inte att vänta förrän 2021, skriver Serneke på sin hemsida. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083