23948sdkhjf

Peab bygger polishus för LKAB

Peab får från LKAB uppdraget att bygga Kirunas nya polishus 430 miljoner svenska kronor.

Projektet avser nybyggnation av lokaler för Polismyndigheten. Beställare är LKAB och hyresvärd är Samhällsbyggnadsbolaget (SBB).

Det nya polishuset byggs med anledning av Kirunas stadsflytt samt ett behov av att samlokalisera polisens verksamheter som idag håller till på två olika platser i staden.

Byggnaden kommer att upprättas i fyra plan om 10 600 kvadratmeter med en källarvåning, en suterrängvåning och två våningar över mark.

Utöver kontorsytor ska byggnaden innehålla polisiär verksamhet såsom reception, förhörsrum, arrest, skjutbana och garage.

Det kommer även att finnas motionshall, gym och en större produktionslokal för hantering av in- och utgående post. Utöver detta kommer fastigheten att innefatta en intern lastgata.

– För oss på Peab är det här ett väldigt spännande projekt. Ett polishus är speciellt att bygga eftersom både upphandling och den färdiga byggnaden ställer höga säkerhets- och skyddskrav, men vi har lång erfarenhet av liknande projekt, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med byggstart i slutet av augusti 2020.
Polishuset beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063