23948sdkhjf

Oscas stämning av staden avvisas

Stockholms tingsrätt avvisar Oscar Properties stämning av Stockholms stad, något som Fastighetsvärlden var först att rapportera om.

Ett skadestånd på hundratals miljoner från Stockholms stad skulle få stor betydelse för det ekonomiskt hårt ansatt Oscar Properties.

Tingsrätten anser att stämningen är ofullständig och inte preciserad på det sätt som tingsrätten begärt, skriver Dagens Juridik.

Nu har bolaget drygt två veckor på sig att inkomma med ett överklagande till Svea Hovrätt.

Bostadsutvecklaren har planerat att uppföra drygt 300 bostäder i prestigeprojektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden.

Men affären med Stockholms stad drog ut på tiden. Parterna kunde inte enas om marksaneringen och vem som skulle bekosta den.

Stockholms stad annullerade till slut exploateringsavtalet i november frra året ch under sommaren företog Oscar Properties rättsliga åtgärder.

Som Building Supply tidigare skrivit stämde Oscar Properties Stockholms Stad, via bolaget Oscar Properties Gasklockor, och krävde drygt 169 miljoner kronor inklusive ränta.

Skadestånden handlar om den skada i form av utebliven vinst som uppstått  för Oscar Properties ”till följd av Stadens vägran att fullfölja avtalad rening av berget samt den obefogade hävningen av Exploateringsavtalet”.

Bolaget yrkade även ersättning för rättegångskostnader.

Stämningen ofullständig

Nu framgår att Stockholms tingsrätt avvisat bolagets stämningsansökan då man menar att den inte är komplett samt inte preciserat sina yrkanden på det sätt tingsrätten kräver. 

Bolaget har nu till den 28 augusti på sig att inkomma med överklagande till Svea hovrätt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078