23948sdkhjf

Hemmester driver bobriserna uppåt

Bostadspriserna fortsatte upp i juli, både för villor och bostadsrätter. Det framgår av Svensk Mäklarstatistik som redovisar siffror för bostadsförsäljningen i juli. 

Priserna på bostadsrätter steg med 1 procent under juli och villapriserna 2 procent. På tre månaders sikt har villapriserna stigit med 5 procent medan bostadsrätter har sjunkit 1 procent. 

Under juli förmedlades ett rekordstort antal bostäder, 27 procent fler bostadsrätter, 8 procent fler villor och 17 procent fler fritidshus jämfört med juli 2019.

- Att fler spenderat semestern hemma har gjort att gjort att både säljare och köpare varit mer aktiva än vanligt. Vår känsla är också att viljan att flytta ökat kopplat till att många spenderar mer tid hemma, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

- I mitten och slutet av augusti brukar vi ha några av årets största visningshelger. Troligen blir det inte samma kraftiga ökning av utbud och visningar med tanke på den höga aktiviteten under sommaren. Vi tror dock på en fortsatt stabil marknad, säger Johan Engström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063