23948sdkhjf

Oscar properties delårsrapport: "Projektportföljen skapar framtidstro"

Rapporten visar stor bitterhet mot Stockholms stad, men viss tillförsikt kring framtiden.

I Oscar properties delårsrapport har man valt att inte redovisa bokade och sålda lägenheter, "då detta inte ger en rättvisande bild av verksamheten". 

Läs också: Oscar stämmer Stockholm

Vidare skriver företaget:
"Oscar properties har fortsatt att arbeta med amortering av skulder, skapa likviditet och att förlänga befintliga lån. Vi har under kvartalet avyttrat Cykelfabriken i Uppsala, vilket är ännu ett projekt där vi ställt om inriktningen och sen avyttrat. Därigenom har vi också minskat skuldbördan genom att vi amorterat den belåning vi hade i projektet."

Trots problemen under våren tänker vd Oscar Engelbert inte kasta in handduken: 
– Jag tror fortsatt på Norrternas affärsidé och på det som Oscar properties alltid har varit inriktade mot, att man kan utveckla premiebostäder i väl utvalda lägen. Där finns det absolut ett behov.

Oscar properties har stämt Stockholms stad på 169 miljoner, vilket Building har skrivit om tidigare, för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Bråket rör rening av marken där gasklockan står, där staden och Oscar är oense om vem som ska ansvara för saneringen. 

Stockholms stad har nu hävt köpet av marken för projektet Gasklockan, vilket ledde till stämningen. Bolaget uttrycker också stor bitterhet i sin delårsrapport: 

"Oscar properties ser det som mycket beklagligt att man inte har kunnat nå en lösning för att kunna förverkliga detta fantastiska projekt. På ett personligt plan är det upprörande att staden efter alla de miljökrav som Oscar properties ställt på Stockholms stad enligt gällande avtal, har erbjudit sig att genomföra just detta för en ny exploatör. Frågan stockholmarna borde ställa sig är varför staden inte ville gå vidare med genomförandet av Gasklockan”, säger Oscar Engelbert vidare.

Några siffror för januari-juni 2020: 

Läs också: Stämma i Oscar Properties

• Nettoomsättningen uppgick till 135,5 mkr (755,7).

• Rörelseresultatet uppgick till -4,3 mkr (–51,2).

• Periodens resultat uppgick till -32,1 mkr (-109,3).

• Resultat per stamaktie uppgick till -0,17 kronor (-5,03).

• Likvida medel uppgick till 43,0 mkr (253,8).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078