23948sdkhjf

Stordalen säljer klassiskt Stockholmshotell för 1,5 miljarder

Stordalens bolag går knackigt och Hotel Amaranten säljs nu till nordisk fastighetsinvesterare.

Fastigheten som inrymmer Hotell Amaranten på Kungsholmen i Stockholm säljs för 1,5 miljard till den nordiska fastighetsinvesteraren Nrep. Ägare är Stordalens bolag Strawberry forever, och hans kedja Nordic choice hotels kommer även att framgent driva hotellverksamheten i fastigheten.

– Fastigheten var egentligen inte till salu men det är svårt att tacka nej till en affär ifall köparen är seriös, kapitalstark och har en tydlig utvecklingsplan för byggnaden. Det här är bra för Nordic choice hotels, det är bra för kungsholmsborna och det blir bra för hotellets gäster eftersom hotellet redan 2021 kommer att uppgraderas, säger Strawberry forevers ägare Petter Stordalen.

Petter Stordalen har samtidigt haft stora problem under våren med tomma hotell, enorma kostnader och varslad personal. I april förlorade han en årsvinst varje månad, enligt Expressen. Sannolikt var därför försäljningen nödvändig för att få in lite färska pengar. 

Fastigheten kommer att utvecklas med den nya ägaren. Bland annat kommer byggnaden att energieffektiviseras och moderniseras i syfte att förbättra inomhusmiljön och sänka klimatpåverkan. Ventilationssystemet ska bytas ut, vilket kan resultera i halverad energianvändning. Nrep ska även modernisera inomhusmiljön, främst badrum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078