23948sdkhjf

NCC bygger storsjukhus med Ahsell

Påbörjat projekt pågår till 2025

Motsvarande 5,5 fotbollsplaner – 45 000 kvadratmeter – ska rymma framtidens vård i Eskilstuna. Ahlsell tar rollen som logistikoperatör för Sörmlands mest omfattande sjukhusprojekt.

En effektiv bygglogistik ska hjälpa Mälarsjukhuset att stå klart i tid. Det omfattande projektet planeras pågå till 2025. Nu pågår mark- och grundläggningsarbeten parallellt med bygghandlingsprojektering. Stommontage beräknas påbörjas i slutet av 2021 och pågå under cirka ett års tid. Den nya byggnaden ska, förutom att vara sjukhusets nya huvudentré, inrymma bland annat akutvård, förlossning och hjärtintensiv. Då medicinsk utrustning ska installeras i många lokaler och dagens sjukvård är avancerad och högteknologisk, kommer produktionen att kräva komplexa installationsarbeten. – Vi kommer att bygga på begränsad yta med pågående vårdverksamheter, med hög grad av tredje man. NCC har tidigt identifierat de logistiska utmaningarna i detta, och det logistikkoncept som vi planerat för har nu utvecklats ytterligare med hjälp av Ahlsells kompetens. Med deras erfarenhet av komplexa flöden, kombinerat med nytänk och engagemang i bygglogistik, var det naturligt att välja dem som samarbetspartner i utförandet av denna logistikentreprenad, säger Christian Björkman, biträdande projektchef NCC Building AB.

Avtalet omfattar logistikfunktioner för hela projektet, som för Ahlsells del kommer att löpa med full fart från och med 2021 – med en successiv uppstart under 2020. I rollen som logistikoperatör har Ahlsell ansvar för bemanning och utförande av ett flertal logistikfunktioner: Checkpoint med tillhörande terminal, materialtransport mellan konsolideringsterminal och byggarbetsplats, lossning med maskin samt inkörning av material och utkörning av avfall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078