23948sdkhjf

Moelven lägger ner

Inga fler väggar från Kumla

Moelven Modus AB planerar att avveckla produktionen vid fabriken i Kumla. Samtliga 14 medarbetare har under veckan blivit informerade om situationen.

– Det är med tungt hjärta vi planerar för avvecklingen av vår produktion i Kumla.
Detta innebär att flera av våra lojala och duktiga medarbetare kommer att mista sin arbetsplats, och vi mister mycket kompetens. Det är en trist dag för Kumla-enheten, men även för hela Moelven. Det var i Kumla som den svenska systemväggsproduktionen till kontorsmarknaden startade. Vi har gjort vårt yttersta för att hålla driften igång men dessvärre är det inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta, säger Trygve Toften,vd i Moelven Modus.

MBL-förhandlingar med de fackliga parterna inleds omgående efter semestern, med en ambition att hantera processen så skyndsamt som möjligt. Fabriken kommer att vara i drift året ut. Produktionen i Kumla planeras under hösten att gradvis flyttas till Moelven Modus  andra fabriker, i Hulån och i norska Jessheim.

– Vi har haft avtagande aktivitet i Kumla. När vi har ledig kapacitet vid andra fabriker så är det mest strategiskt och ekonomiskt att samla produktionen, förklarar Trygve Toften. Våra kunder kommer inte att märka skillnad på leveranserna, samtidigt kommer vi med detta att stärka vår konkurrenskraft i marknaden. Men i dag tänker vi mest på våra medarbetare som har fått ett mycket tungt och tråkigt besked.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063