23948sdkhjf

Kiruna får nytt badhus

Peab bygger 14 bassänger och rutschkanor.

Peab ska bygga nytt badhus i Kiruna, på beställning av Kiruna kommun. Kontraktssumman uppgår till 290 miljoner. 

Det nya badhuset, som ersätter Kirunas befintliga simhall, byggs i två våningar om totalt 10 500 kvm och rymmer så mycket som 14 bassänger. Här ska finnas vanliga bassänger, multibassänger med höj- och sänkbara bottnar, hopp&lek-bad, vattenrutschbanor varav en leds utanför huset samt familjebad. Badhuset kommer även att innehålla en relaxavdelning med plats för vilstolar, varm- och kallbad och en så kallad Augfuss-bastu. På entréplan finns restaurang.  

En stor del av badets yta är teknikavdelningen, då energieffektivitet värderas högt i projektet. Här ska satsas på en ny typ av energiåtervinning där i princip all värme återvinns och används igen. Även ventilationen är anpassad för badhusbyggnader.

– Vi är väldigt stolta över att få vara med och bidra till stadsutvecklingen i Kiruna med det här nya badhuset. Det kommer att erbjuda allt som en badälskande Kirunabo kan önska sig. Vi har tidigare byggt stadshuset och är tacksamma över att vi får förnyat förtroende från kommunen att fortsätta utveckla Kiruna, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab.

De första besökarna beräknas kunna bada under hösten 2022.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094