23948sdkhjf

Taberg växer i Tahe

Olika hus i flera Obos-projekt

Nu växer Taberg, strax söder om Jönköping. I området Tahe, vid Tahesjön i östra Taberg, bygger Obos framöver flera olika projekt. I oktober är det dags för säljstart av det första, Brf Trolleberget, med radhus och kedjehus. Sedan följer lägenheter i Brf Furuberget såväl som ett 20-tal villatomter.

Läs också: Obos avvecklar i Sundsvall

Sedan säljstartar Obos Furuberget under vintern 2021, som blir ett lägenhetsprojekt med 32 bostäder - tvåor, treor och fyror på 53, 67 respektive 82 kvm.

Även villor ska byggas, genom Obos systervarumärken Myresjöhus och SmålandsVillan som planerar för byggnation av ett tjugotal villor i området. Totalt byggs Tahe ut till att omfatta cirka 130 bostäder, där även Eksjöhus – som OBOS har ingått i samarbetsavtal med vid markköpet – planerar för ett antal projekt.

– Just vad gäller Tahe så har det tagit lång tid att få fram en detaljplan, och allmänheten har väntat länge på att någonting ska hända. Säljstarten av Brf Trolleberget i oktober blir startskottet på något efterlängtat, säger Frida Johansson, projektutvecklare på OBOS.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.318