23948sdkhjf

Metrolits vd lämnar

Styrelsen och Metrolits nuvarande vd Fredrik Forssberg har gemensamt beslutat att vd lämnar sitt uppdrag för bolaget. 

Detta skriver företaget i ett pressmeddelande

Metrolit har presterat en god lönsamhet de senaste åren och Styrelsen i Metrolit ser stora möjligheter att växa bolaget framöver, både organiskt och genom förvärv.

Detta kräver dock ytterligare kraft och vissa andra kompetenser varför Styrelsen i Metrolit har beslutat att genomföra ett antal ledningsförändringar, heter det.

Fredrik Forssberg har gjort ett bra jobb och bolaget har under de senaste åren presterat sina bästa resultat någonsin.

Styrelsen riktar ett stort tack till Fredrik och önskar honom all lycka i framtiden.

Parterna är dock överens om att en ny kraft och ett nytt ledarskap krävs under nästa fas av bolagets utveckling som fokuserar på tillväxt under fortsatt god lönsamhet, heter det vidare.

Johanna Barnekow har blivit utsedd till tillförordnad vd i tillägg till hennes befintliga ansvar som CFO. Styrelsen kommer att utvärdera olika alternativ för posten som permanent VD. Detta arbete påbörjas omgående och kommer att få ta den tid som behövs.

Styrelsen har också valt Christer Wiberg till ny ordförande. Christer är sedan tidigare styrelseledamot i Metrolit och har lång erfarenhet av förvärv samt av att leda och utveckla verksamheter där personalen är en nyckeltillgång. Tidigare ordförande, Lars Österberg, är kvar som ledamot i styrelsen.

Metrolit är 85 anställda och omsatte 648 miljoner kronor 2019. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.265