23948sdkhjf

Byggmaterialvärdet håller ställningarna

Det första kvartalets byggmaterialvärde uppgår till drygt 17 miljarder kronor vilket motsvarar samma värde för samma period år 2019.

Analysföretaget Navet Analytics beräknar varje kvartal det totala byggmaterialvärdet kopplat till ny- och ombyggnad av bostäder samt privata och offentliga lokaler. Rensat för installationsmateriel beräknas det första kvartalets byggmaterialvärde ha uppgått till drygt 17 miljarder kronor.

– Det innebär att värdet trots pandemin är detsamma för första kvartalet i år som det var för förra årets första tre månader, säger Jens Linderoth, analysansvarig, till Building Supply.

Om takten i ny- och ombyggnadsinvesteringarna håller i sig under resten av året, skulle det kunna innebära en tillväxt för byggmaterialvärdet med 15 procent jämfört med helårsvolymen 2019.

Uppgången under första kvartalet berörde flertalet sektorer på byggmarknaden med undantag för bostadsbyggandet och ombyggnad av kontor och handel.

Navet  Analytics räknar med att ökningstakten dämpas under resten av året med hänsyn till konjunkturutvecklingen och Coronapandemins effekter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079