23948sdkhjf

Gymnasium planeras i slakhusområdet

Atrium Ljungberg tecknar en avsiktsförklaring med Sisab, Skolfastigheter i Stockholm om byggandet av en gymnasieskola i Slakthusområdet.

Skolan, som planeras att öppna till skolstart 2025, beräknas inhysa cirka 800 elever och omfatta runt 6 000 kvadratmeter uthyrbar area.

Slakthusområdet är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Under 2019 genomfördes en stor affär mellan Atrium Ljungberg och Stockholms stad om förvärv och optioner av markanvisningar i Slakthusområdet, totalt omfattande cirka 200 000 kvadratmeter BTA. I överenskommelsen ingick möjligheten att uppföra en gymnasieskola i området. 

Den nya gymnasieskolan planeras omfatta cirka 6 000 kvadratmeter uthyrbar area och ska kunna ta emot cirka 800 elever. Intentionen från samtliga parter är att skolan ska kunna öppna till skolstart hösten 2025.

– .Att addera utbildning på olika nivåer, sida vid sida med näringsliv, kreativa nätverk, entreprenörer och kultur är därför en central del i utvecklingen av området, säger Linus Kjellberg, affärsområdeschef för affärsutveckling på Atrium Ljungberg.

Avtalet med SISAB är villkorat av ett godkännande av inhyrningen i utbildningsnämnden följt av ett beslut i kommunstyrelsens ekonomiutskott.

Gymnasieskolan planeras att uppföras på den del av fastigheten Johanneshov 1:1 som har markanvisats till Atrium Ljungberg för syftet och planarbetet planeras att påbörjas direkt efter sommaren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062