23948sdkhjf

Veidekkes Veddestaaffär vinner laga kraft.

Detaljplanen för omvandlingen av Veddesta Centrum, en del av Sveriges just nu största utvecklingsprojekt, vinner laga kraft.

Det står klart sedan inga överklaganden inkommit till Järfälla kommun. Därmed ges grönt ljus för fortsatt utveckling av Barkarbyområdet.

Veidekke Eiendom har förvärvat och omvandlat Veddesta Centrum genom att utveckla upp till 1 200 nya byggrätter i sju kvarter. Med en antagen detaljplan möjliggörs nu nästa steg i utvecklingsarbetet.

Vi ser stor potential i det här området. Det finns en framåtsträvande kommun, fint läge nära kommunikationer och härliga grönområden. Det finns goda förutsättningar för att här skapa Stockholms mest spännande stadsdel, säger Per-Martin Eriksson

Nu kan vi påbörja utvecklingen av området tillsammans med Järfälla kommun. Det har vi sett fram emot länge, säger Per-Martin Eriksson, vd, Veidekke Eiendom.

I höst rivs de sista delarna av Veddesta Centrum och planerad säljstart för de första bostäderna är tänkt att äga rum tidigt nästa år.

Med detaljplanen på plats slutförs även en affär mellan Veidekke Eiendom och Regio. Affären, som gjordes 2018, är villkorad av laga kraftvunnen detaljplan och nu slutförs transaktionen.

– Transaktionsvärdet kommer att räknas in i vårt resultat för juni månad. Syftet med affären var att få en effektivare kvartersindelning och vår ambition är att fortsatt vara en framträdande aktör i området, avslutar Per-Martin Eriksson.

Veddesta Centrum ligger på södra sidan av E18 och kommer att hysa cirka 2 600 bostäder samt kontor, butiker, förskolor och samhällsservice. Om några år kommer det att finnas en helt ny stadsdel som byggs i anslutning till den nya tunnelbanelinjen från centrala Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08