23948sdkhjf

Beijer stora på PEFC-certifierat

Beijer Byggmaterial erbjuder över hela riket PEFCTM-certifiering på hela sitt sortiment av träprodukter hos samtliga varuhus.

Hållbarhet står i fokus när Beijer möter en allt större efterfrågan från kunder på certifierat trä.

- För oss är det viktigt att köpa ansvarsfullt avverkat trä, enda från att det varit frö tills det når vår kund, säger Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef för Beijer Byggmaterial.


Beijer har under en lång tid arbetat med en träpolicy där inköpsavdelningen fokuserat på att handla virke som håller hög nivå.

Alla Beijers byggvaruhus är sedan 2019 certifierade enligt PEFC. Det innebär att kunderna kan gå in i vilket byggvaruhus som helst i hela landet och vara säker på att allt virke följer standardkraven för ett hållbart skogsbruk.

- Vi kontrollerar att alla inkommande varor inom produktgrupperna för trä håller en hög nivå. För oss är det viktigt att köpa ansvarsfullt avverkat trä, enda från att det varit frö tills det når vår kund, säger Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef för Beijer Byggmaterial.

Den ökade efterfrågan kommer framför allt från rikskunder, som entreprenörer för större och miljöcertifierade projekt, såväl privata som offentliga.

- I allt fler upphandlingar är det ett absolut krav att virket är certifierat och vi förväntar oss att det ökar ännu mer. Många kommuner har som krav att allt deras trämaterial ska vara certifierat, säger Alexandra Rosenqvist.

Att Beijer nu kan erbjuda certifiering på allt virke ska också bidra till en bättre service för kunderna. Beijers ambition är att öka medvetenheten kring hållbarhet i alla led i trävarukedjan, både i rollen som kravställare till leverantörer och i det förbättrade utbudet till alla kunder.

Detta är PEFC
PEFC bildades år 2000 och står för Programme for the Endorsement of Forest Certification. Det är en global fristående organisation som verkar för ett ansvarsfullt och uthålligt skogsbruk. Organisationen har i dag 34 medlems-länder och täcker 229 miljoner hektar certifierad skogsmarksareal. 2013 blev Beijer Byggmaterial medlem som första byggvaruhandlare i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078