23948sdkhjf

Molntjänst bantar betongtimmar

Abetong Online utlovas ge effektivare avrop och bättre överblick i projekten. 

– Jag får översikt över alla betongelement som Abetong ska leverera i projektet. Jag ser precis vad som är avropat och när det ska komma. När jag skapar ett nytt avrop summeras vikterna allteftersom jag klickar i de element jag vill ha med, så det är väldigt enkelt för mig att fylla lasset på bästa sätt.

– Jag skulle säga att jag sparar åtminstone fem minuter per avrop med Abetong Online, berättar Karl Isaksson, platschef på ED Bygg.

Fem minuter per avrop blir snabbt en stor tidsbesparing i ett stort projekt. I den nya stadsdelen Ebbe Park i Linköping är ED Bygg just nu en bra bit in i totalentreprenaden Kvarteret Lugnet som omfattar totalt 360 lägenheter i flerbostadshus samt lokaler och garage.

Abetong levererar en stor del av stommen. Sett över hela projektet uppskattar Karl Isaksson det till cirka 1000 avrop i Abetong Online, vilket innebär att de sparade minuterna faktiskt adderar upp till mer än tio arbetsdagar.

– Dessutom är det en fördel att jag kan logga in och få tillgång till all information var jag än befinner mig. Väldigt smidigt och enkelt att använda, en lösning som gör att det känns ganska utdaterat att sköta avropen manuellt på blanketter i Excel eller liknande, säger Karl Isaksson.

Andreas Finnström som är Abetongs projektledare för leveransen till Kvarteret Lugnet ser även en annan klar fördel med Abetong Online – de manuella felkällorna elimineras.

– Vi får en större säkerhet i kommunikationen och minskar risken att något blir fel. Istället för att kunden mejlar in avrop som våra transportledare skriver av manuellt så har vi alltid en uppdaterad status i Abetong Online där alla ser samma information. Exakt vad kunden har avropat och när det ska levereras. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.235