23948sdkhjf

Byggstart i sommar för Cederhusen

Stark försäljning bakom beslut

Folkhem, som delägs av Veidekke Eiendom, byggstartar under sommaren det första av de fyra husen i kvarteret Cederhusen.

Text: Nils Lindstrand

Detta efter en framgångsrik säljstart.

Det handlar om Sveriges största bostadskvarter i massivträ och tio våningar höga hus som man nu börjar bygga. Under sommaren beräknas grundläggningen vara  helt klar. De första lägenheterna i projektet beräknas vara färdiga för inflyttning i början av 2022.

Den exakta byggstarten kommer att meddelas inom kort, liksom vem som blir leverantör av trästommarna.

Projektet blir en viktig del av NTTs och Woodnets kunskapsdag Stora Trähus som genomförs den 5 november i år.

– Det är naturligtvis en oerhört viktig milstolpe för projektet att vi nu tagit beslut om byggstart och det innebär att vi äntligen kommer igång på riktigt. Det är ett unikt projekt i såväl nationellt som internationellt perspektiv och det är något som vi verkligen har märkt av i det stora intresset från marknaden. Vi ser fram emot att känna doften av trä spridas över Hagastaden när trästommen i tio våningar är rest, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling Cederhusen

De två bostadskvarteren som projektet innehåller totalt, byggs nära den nya tunnelbaneuppgången i Hagastaden och kommer att bestå av totalt fyra bostadshus som inrymmer 234 lägenheter.

Husen i kvarteren blir 10-13 våningar höga och de byggs ovanpå tunnlarna för E4/E20. Lägenheterna som byggs har en boyta om 25-202 kvadratmeter som fördelas på 1-8 rum och kök, med varierande planlösningar i de olika husen.  Bostäderna har en genomgående klassisk skandinavisk design, präglat av hantverksmässighet och äkta material, med trädetaljer som återkommer i interiören.

– Det här är det första trähusprojektet i innerstadsmiljö. Bostäderna är prisvärda i förhållande till kvaliteteten i projektet, säger Andreas Ångström, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån Vasastan

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125