23948sdkhjf

Atrium förvärvar vid Marabouparken

Atrium Ljungberg köper kontorsfastighet i Sundbyberg.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg  träffar avtal med Wäsö Fastigheter om förvärv av kontorsfastigheten Eken 14 i Sundbyberg.

Fastigheten omfattar drygt 8 000 kvadratmeter uthyrbar yta och förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 295 miljoner kronor.

Eken 14 ligger i direkt anslutning till den välkända Marabouparken och Eken 6, även kallad Chokladfabriken, en fastighet som Atrium Ljungberg förvärvade år 2016.

Eken 14 kommer att komplettera Chokladfabrikens utbud av kontorslokaler och ger tillsammans en effektiv förvaltning. Eken 14 ligger inom planprogrammet för Sundbybergs nya stadskärna och har potential att utvecklas både inom befintliga byggnader och med
tillkommande byggrätter.

– Genom förvärvet av Eken 14 stärker vi vår position och våra möjligheter att vara med och utveckla centrala Sundbyberg, ett av Stockholmregionens mest intressanta områden med stor tillväxt av såväl företag som bostäder. Här vill vi skapa ett riktigt bra sammanhang där olika verksamheter stärker varandra, säger Johanna Jonsson, transaktionschef på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg tillträder fastigheten den 3 juni 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062