23948sdkhjf

Oscar beställde lyxbåt för 282 miljoner – betalade inte

Yacht-bolaget vann en skiljedom i London mot Oscar Engelbert som är skyldig att betala för ritningarna av en skräddarsydd yacht.

Nu vänder sig holländska Claasen Marine till Sverige för att driva in sin fordring, om drygt 95 000 euro, motsvarande drygt 1 miljon svenska kronor.

Detta skriver tidningen Dagens Juridik. 

Domen meddelades i december 2019 i London. Sedan dess har yacht-bolaget och dess advokater försökt  nå Oscar Engelbert för att få ut den ersättning som domen fastslagit samt rättegångskostnader.

I en sista utväg har bolaget anlitat ett svenskt ombud på Magnusson Advokatbyrå för att genom Svea hovrätt få skiljedomen verkställbar i Sverige, uppger Dagens Juridik.

När Dagens Juridik kontaktar Oscar Engelbert mejlar han att ”Vi var inte ense och skiljdedomen gav sitt utslag. Lagen har haft sin gilla gång. Jag har löpande fått informationen så vet inte riktigt vad de syftar på med att de inte fått tag på mig. Jag har tagit del av domen”.

Enligt avtalet skulle yacht-bolaget producera ”designspecifikationer för en segelbåt” och för de skulle Oscar Engelbert betala en överenskommen summa. 

Båten skulle klar kosta 26,2 miljoner euro, det vill säga 282 miljoner svenska kronor.

Oscar Engelbert drog sig ur avtalet i förtid men för ”designspecifikationerna” fakturerades han ändå.

De två fakturorna betalades inte och gick vidare till ett inkassobolag. Dit har Oscar Engelbert skrivit att fordran är inkorrekt och att han inte beställt tjänsterna. Vidare att vissa tjänster beställts men att färdiga resultat ännu saknas. Han bestrider därmed fordran och skriver att hans advokat kommer att kontakta fordringsägaren, uppger Dagens juridik. 

Yacht-bolaget svarar inkassobolaget att fordran kvarstår då avtalet var underskrivet av Oscar Engelbert och att yacht-bolaget  levererat det de skulle. Vidare att man enligt Oscar Engelberts önskemål skickat fakturorna till Oscar Engelbert AB, utan att de blivit betalda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078