23948sdkhjf

Fjäril vingad syns i parken

Futurum Fastigheter anlägger en 2 000 kvadratmeter stor fjärilspark i anslutning till förskolan Murgrönan i Rosta, Örebro.

Parken kommer att vara tillgänglig både för förskolebarn och allmänhet.

– Alla som är intresserade av insekter och natur, eller som helt enkelt vill dra sig undan till en stadsnära oas, kommer att vara välkomna, säger Victoria Stensson. 

Processen med att anlägga fjärilsparken kommer att pågå under tre års tid i tre olika etapper.

Besökare kommer bland annat att kunna förvänta sig en park med prunkande växter och insektshotell som lockar till sig alla möjliga slags insekter, vackra gångstråk och mysiga träddungar som blir som gröna rum.

Fastighetsbolaget lyder under Örebro kommuns direktiv att verka för en biologisk mångfald och vill vara med och arbeta aktivt för att insekterna ska trivas och öka i population.

Dessutom efterfrågar pedagoger läromiljöer där barnen kan lära sig mer om växter och insekter. Detta är dock lättare sagt än gjort då Futurums kunder framförallt är barn.
– Det skulle inte fungera att odla växter som lockade till sig insekter på våra skol- och förskolegårdar. Det går ju inte att tala om för insekterna att "ni fjärilar är välkomna, men inte ni bin", säger Victoria Stensson.
– Vi försöker lösa detta genom att plantera vårlökar utanför och i anslutning till våra fastigheter. Dessutom planterar vi och sköter blommande träd, vilket får insekterna att komma upp i luftrummet, men vi började fundera på vad vi kunde göra mer, fortsätter Victoria.

Då uppkom en idé om att skapa ett projekt som gick under arbetsnamnet Fjärilsparken, en idé som blev till handling i början av maj.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078