23948sdkhjf

Katarinahissen renoveras för en miljard

Eriks Gondolen stängde i helgen

Förra veckan blev det klart att Atrium Ljungberg tecknar nytt hyresavtal med Eriks Restauranger och Katarinahuset, Slussen.

Avtalet omfattar drygt 1 100 kvadratmeter som kommer att fördelas på två olika restauranger. Nya Gondolen beräknas öppna i augusti 2022.

I maj 2020 stänger anrika Eriks Gondolen i Katarinahuset i Slussen, skríver Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

Hela fastigheten ska genomgå en omfattande renovering och ombyggnation. Under ombyggnadstiden genomförs ett konceptarbete för Gondolen som kommer att öppna i ny tappning.

Utöver klassiska Gondolen kommer restaurangkoncernen i november 2022 att öppna ytterligare en restaurang i fastigheten, denna gång ett helt nytt koncept som följer visionen med ett taklandskap på Katarinahuset.

Fastighetsägaren planerar i samband med öppningen av huset att tillgängliggöra takterrasserna för allmänheten med tillträde via både Katarinahissen och Mosebacke.

Atrium Ljungberg förvärvade Katarinahuset 2018. I mars 2020 fattades beslut om att starta ett ombyggnadsprojekt och under våren töms huset för att möjliggöra rivningsarbeten.

Avtalet med Eriks Restauranger är ett första steg i utvecklingen av Katarinahuset som efter ombyggnaden kommer att innehålla moderna kontor med utsikt, hotell och flera restauranger.

Renoveringsarbetet beräknas vara klart i sin helhet under första kvartalet 2023 och investeringen uppgår till 980 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094