23948sdkhjf

Icehotel samarbetar med Stordalen

Går in som medlemshotell i gruppen Stordalens Nordic Hotels & Resorts.

Petter Stordalens hotellkedja samlar utvalda prestigehotell runt om i Norden, och har nu 38 fristående hotell i portföljen.

– Jag älskar allt det som Icehotel står för. Det är den mest extrema typen av entreprenörskap. De har lyckats med konststycket att förverkliga en för många galen och hopplös idé.

– Yngve och gänget har varit pionjärer på så många olika vis som inte bara skapat arbetstillfällen utan också blivit ett av norra Europas mest intressanta resmål. Jag är oerhört glad över det nära samarbete vi nu går in i. Gemensamt ska vi arbeta för att fler upptäcker Jukkasjärvi och hotellet, säger Nordic Hotels & Resorts grundare Petter Stordalen, i ett pressmeddelande.

Det var 1989 som Yngve Bergqvist byggde världen första och största ishotell i Jukkasjärvi. 30 år senare har Icehotel cirka 70 000 besökare om året, varav många är internationella gäster.

2016 öppnades Icehotel 365, ett ishotell som har öppet året runt med 18 rum av is och snö. Det drivs med hjälp av 800 kvadratmeter solpaneler på taket. Strax därefter inleddes diskussionerna med Nordic Hotels & Resorts. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.237