23948sdkhjf

NCC säljer projekt med 60 hyreslägenheter

NCC säljer ett projekt om fyra hyreshus med totalt 60 lägenheter i området Nordtag i Kungälvs kommun till Collianderska Stiftelsen.

Byggstart är planerad senare under 2020. Fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 136 miljoner svenska kronor.

2017 vann NCC en markanvisning i det nya området Nordtag i Ytterby, Kungälvs kommun, och tilldelades då fyra markpaket med totalt cirka 120 bostäder i varierad upplåtelseform och storlek.

Detta projekt är det första som nu säljs till Collianderska Stiftelsen (Stiftelsen Rådman Ernst Collianders Släktfond).

– Att realisera och äga det här projektet är en långsiktig och naturlig del av Stiftelsens utveckling framåt,  säger Magnus Larsson, ordförande Collianderska Stiftelsen.

De 60 hyresrätterna kommer fördelas i fyra bostadshus med fyra våningar vardera. Lägenheterna har 1-3 rum och kök, i storlekar från cirka 35 till 80 kvadratmeter.

Det nya, naturnära området Nordtag kommer när det är färdigutbyggt att innehålla cirka 400 nya bostäder, en förskola och en skola F-6.

Projekteringsarbetet har inletts och byggnationen väntas starta i slutet av 2020. Under våren 2022 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094